Versterk de sfeer met muziek die aansluit bij de ambiance van uw restaurant

De herfst- en wintermaanden zijn natuurlijk de tijd van gezellige borrels, heerlijke kerstdiners en sfeervolle entertainment. Ons ensemble speelt muziek uit een stijlvol klassiek repertoire. Naast deze kunnen wij natuurlijk ook optreden en muziek van andere genres spelen, zoals barokmuziek en easy listening.

Wat bieden wij?

 • Licht klassieke muziek welk uitermate geschikt is voor achtergrond of als intermezzo
 • Keuze uit een standaardrepertoire of maatwerk afgestemd op uw wensen voor een specifiek evenement
 • Flexibele inzet, we kunnen optreden als duo of als trio vanaf 30 minuten
 • Meer dan 6 jaar ervaring
Restaurant "Het Heden" Den Haag

Restaurant “Het Heden” Den Haag

Eenvoudig

Voor het spelen van de muziek hebben wij geen apparatuur, podium of speciale aankleding nodig. Ook hierdoor zijn wij makkelijk inzetbaar in verschillende situaties.

Maak uw aanbod nog aantrekkelijker met live muziek

Maak het aanbod voor de feestdagen eleganter met muziek aan tafel en verras uw klanten met passende achtergrondmuziek.

Boek vóór 30 november en profiteer van 10% korting!

KlassiekKlassiek

PopPop

KerstKerst

Contact

Paulina
  +31 6 47 11 86 31
  klassiekensemble@gmail.com

Ucello Musicus
KvK 56477813
strijkensemble.nl

Of gebruik onderstaande formulier, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op:

  Naam: *

  Email: *

  Telefoon:

  Onderwerp:

  Bericht: *

   

  Op jullie trouwdag wordt er op verschillende momenten muziek gemaakt. Welke muziek kies je wanneer? Hieronder enkele tips voor muziek tijdens de ceremonie, receptie, diner en feest!

  Muziek tijdens de ceremonie

  Fusillade of Fun - Steve Jurvetson

  Fusillade of Fun – Steve Jurvetson

  Het welbekende “daar komt de bruid” klinkt ons het meest vertrouwd in de oren als dit door een machtig orgel gespeeld wordt. Dat is natuurlijk een goede keuze, maar wat als het orgel in de kerk niet bespeeld kan worden? Of als jullie in het gemeentehuis trouwen? Vaak is dan het beste alternatief om met muzikanten te werken op strijkinstrumenten, zoals viool en cello. Het voordeel hiervan is dat je geen geluidsapparatuur nodig hebt, en dat er relatief weinig plaats ingenomen wordt.

  Tips:

  Muziek tijdens receptie en diner

  Na de ceremonie is het tijd voor de receptie, en vervolgens een diner. Of je dit voor alle gasten doet, of alleen met familie, in verreweg de meeste gevallen is live muziek een keuze die jullie trouwdag extra speciaal maakt. Denk hierbij wel aan hoe jullie dit precies willen hebben. Bij het diner heb je veel meer mogelijkheden dan bij de ceremonie, dus bedenk wat voor soort muziek jullie willen hebben. Wordt het jazz, klassiek, of een rock band die covers speelt? Muziek zet een groot deel van de sfeer, maar moet ook in de omgeving passen. Trouwen jullie in een boerderij of in een kasteel? Vergeet niet dat het diner het feest nog niet is, qua volume moet de muziek de mensen niet overstemmen. Spreek dus met de artiesten af dat het om achtergrondmuziek gaat.

  Dinner Table - Nicole Abalde

  Dinner Table – Nicole Abalde

  Tips:

  • Kies voor live muziek
  • Bedenk welke sfeer je wilt neerzetten
  • Spreek met de artiesten af om gedempt te spelen
  • Plaats klassieke musici zonder versterking binnen

  Muziek tijdens het feest

  Als het feest eenmaal goed losbarst, is een DJ vaak onmisbaar. Een goede DJ draait niet alleen muziek, maar vermaakt het gezelschap en verbindt de gasten met leuke intermezzo’s. Maar natuurlijk kun je ook tijdens het feest voor live muziek kiezen: met een pop band die jullie favoriete covers speelt. Als jullie een speciaal thema bedacht hebben dan kan het leuk zijn om daarop aan te haken, bijvoorbeeld met Schotse dansen of ballroom. Met het feest heb je geen zorgen meer over het volume, waar de band komt etc. Vaak zijn hier al vaste afspraken over met de cateraar en kunnen de artiesten met hun eigen materiaal aan de slag.

  Party - Chris Eccles

  Party – Chris Eccles

  Tips:

  • Zoek een DJ met ervaring
  • Overleg van tevoren jullie lievelingsliedjes
  • Laat ook weten wat je niet wilt hebben

  Zoek je een DJ of rock band? Kijk dan eens op de website van LoveSound.

  Waar kun je nog meer aan denken

  Rondom de bruiloft is er ontzettend veel te regelen. Vertrouw op de kennis van anderen, vaak hebben de artiesten al meerdere malen op een bruiloft gespeeld. Zij kunnen je dus ook tips geven, en suggesties doen als het gaat om het arrangement.